Over Heike

Over Heike

Heike van der Woerd is de drijvende kracht achter de De Voetzaeck. “Waar zouden we zijn zonder onze voeten? Ze zijn letterlijk de basis van ons bestaan. Toch trekken veel mensen pas aan de bel bij pijn of ongemak. Bovendien zijn er opvallend veel mensen die zich schamen voor hun voeten of helemaal niet blij met ze zijn. Ik vind het echt te gek om mensen van hun klachten af te helpen. En wanneer iemand eindelijk weer slippers of sandalen aan durft, dan kan mijn dag niet meer stuk!

Sinds ik met dit werk in aanraking kwam, ben ik gefascineerd door voeten. Voeten zijn zo’n complex onderdeel van ons lichaam. Als er wat mis mee is, kan dat invloed hebben op ons hele lijf. Om pijn of gevoeligheid in de voet te ontzien, gaat iemand net even wat anders lopen. Daardoor kunnen been-, rug- en zelfs nekklachten ontstaan. Een afwijkende stand van de tenen kan een loslatende, verdikte of ingroeiende nagel veroorzaken.

Opleiding & trainingen

Er komt zoveel bij kijken, dat ik na de Brancheopleiding Pedicure ook meteen met de opleiding tot medisch pedicure afrondde. Omdat er binnen de pedicure-branche nog heel veel mogelijk is, en we ook een toename zien van mensen met voetklachten na chemotherapie en kanker heb ik in november 2020 de opleiding tot Oncologisch voetzorgverlener gevolgd. Naast de diverse opleidingen volg ik ook trainingen & workshops om mijn kennis op peil te houden en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten.

Meer over mij:

  • Ik ben moeder van twee volwassen dochters en getrouwd met opticien Jan Piet van der Woerd.
  • Als gediplomeerd medisch pedicure ben ik bevoegd om de voeten te verzorgen van mensen met diabetes, reuma en andere risicovoeten. 
  • Ik ben aangesloten bij ProVoet en ProCert, het Kwaliteitsregister voor Pedicures.

Over de praktijk:

  • Ik woon en werk in een voormalig winkelpand aan de Snouckaertlaan 56. 
  • Dit oude winkelpand is al meer dan een halve eeuw in onze familie. Na vele bestemmingen is het weer een woonhuis waar gewerkt mag worden. 
  • De praktijk bevindt zich op de begane grond en is rolstoeltoegankelijk.