Schimmelnagel (kalknagel)

Schimmelnagel (kalknagel)

Schimmelnagels (in de volksmond ook kalknagels genoemd) komen in verschillende soorten. Er is bijvoorbeeld een wittige verkleuring zichtbaar. Geel kan ook. Vaak wordt de nagel dik en brokkelig. Soms kan de schimmelnagel ingroeien of zelfs loslaten van het nagelbed.

Het kan zijn dat schimmelnagels pijn veroorzaken, maar meestal is vooral de schaamte erover het grootst. Schimmel- of kalknagels zijn nou eenmaal niet mooi om te zien. De schaamte hierover kan een enorme belasting zijn. In de meeste gevallen vergt het doorzettingsvermogen, geduld en meerdere pedicurebezoekjes, gelukkig is er iets aan te doen (want het behandelen van een schimmelnagel is niet makkelijk). 

Behandeling

Omdat er zoveel variaties zijn in schimmel- of kalknagels, is het noodzakelijk dat ik eerst je voeten zie. Want het kan ook dat er iets anders aan de hand is wat erop lijkt. Je kunt dus het beste contact opnemen met de praktijk en een eerste afspraak inplannen. Dan kan ik goed beoordelen wat de beste manier van behandelen is. Vervolgens stellen we in overleg een behandelplan op. Vaak zijn namelijk wat aanpassingen nodig in voetzorg en voethygi├źne en in sommige gevallen ook qua type schoenen.┬á