Schimmelnagel (kalknagel)

Schimmelnagel (kalknagel)

Schimmelnagels (in de volksmond ook kalknagels genoemd) komen in verschillende soorten. Er is bijvoorbeeld een wittige verkleuring zichtbaar. Geel kan ook. Vaak wordt de nagel dik en brokkelig. Soms kan de schimmelnagel ingroeien of zelfs loslaten van het nagelbed.

Het kan zijn dat schimmelnagels pijn veroorzaken, maar meestal is vooral de schaamte erover het grootst. Schimmel- of kalknagels zijn nou eenmaal niet mooi om te zien. De schaamte hierover kan een enorme belasting zijn. In de meeste gevallen vergt het doorzettingsvermogen, geduld en meerdere pedicurebezoekjes, gelukkig is er iets aan te doen (want het behandelen van een schimmelnagel is niet makkelijk). 

Behandeling

Omdat er zoveel variaties zijn in schimmel- of kalknagels, is het noodzakelijk dat ik eerst je voeten zie. Want het kan ook dat er iets anders aan de hand is wat erop lijkt. Je kunt dus het beste contact opnemen met de praktijk en een eerste afspraak inplannen. Dan kan ik goed beoordelen wat de beste manier van behandelen is. Vervolgens stellen we in overleg een behandelplan op. Ik werk in de praktijk met een duidelijk behandelplan, zodat we beiden weten waar we aan toe zijn. Daarnaast zijn er ook vaak wat aanpassingen nodig in voetzorg en voethygiĆ«ne en in sommige gevallen ook qua type schoenen. Ook dit gaan we samen bespreken.

Behandelplan in hoofdlijnen

We starten met een pedicurebehandeling en een test om te beoordelen of er sprake is van een schimmelnagel. Daarna volgen er een aantal pedicure- of deelbehandelingen om te beoordelen of de behandeling aanslaat. Tijdens deze pedicurebehandelingen maak ik de nagels schoon, vaak ook wat dunner (indien van toepassing) en volg ik de ontwikkeling van de nagel. Daarnaast heb je ook een antimycose (antischimmel) middel en een schoenenspray nodig. Deze heb ik allemaal in de praktijk en zal ik ook toelichten tijdens de behandeling. Mocht er na 4-5 maanden geen zichtbaar resultaat zijn dan overleggen we samen wat de opties zijn om een beter resultaat te verkrijgen. Wil je meer weten, stuur dan een bericht via de contactpagina. Dan neem ik contact met je op.