Kloven

Kloven

Veel mensen hebben last van kloven op de voeten. Kloven zijn scheurtjes in de huid. Vaak is de elasticiteit van de huid door droogte en vochttekort aangetast. In combinatie met overmatige druk ontstaan dan kleine scheurtjes, die kunnen uitgroeien tot grote kloven. Ze komen meestal voor op de hielen, waar sprake is van dik en uitgedroogd eelt. 

Behandeling

Kloven hebben vaak meerdere behandelingen nodig om te herstellen. Tijdens een basis pedicurebehandeling wordt onder meer zo veel mogelijk eelt verwijderd. Als een kloof helemaal is opengebarsten, kan een zogenoemde pakking met huidherstellende crème de huid laten herstellen. Voor optimaal resultaat moet deze pakking 2 tot 4 dagen blijven zitten. 

Het is belangrijk om te weten dat het nodig is om thuis zelf mee te behandelen. Zelf smeren met een speciale voetcrème helpt enorm om de huid te laten herstellen. Kloven worden behandeld tijdens een basis pedicurebehandeling of Pedicure deLuxe. Eventueel is een deelbehandeling mogelijk, waarbij alleen een pakking op een opengebarsten kloof wordt aangebracht. Dan wordt alleen de kloof behandeld.