Ingroeiende nagel

Ingroeiende nagel

Belangrijk: als er sprake is van een zichtbare ontsteking (rood, pijnlijk, opgezet) mag ik u niet (direct) behandelen. Ik adviseer u dan om contact op te nemen met uw huisarts.

Een ingroeiende nagel is pijnlijk en gevoelig voor druk. Meestal is de huid nog heel, maar wel een beetje rood. Er is nog geen sprake van een ontsteking, maar moet er duidelijk wel wat aan gebeuren om de klachten te verhelpen. 

Behandeling

Het belangrijkste is voorkomen dat de nagel verder ingroeit en zorgen voor verlichting van de klachten. Afhankelijk van de situatie zijn er verschillende behandelvormen. Het slimst is om contact op te nemen met de praktijk en een afspraak inplannen. Dan kan ik goed beoordelen wat voor jou de beste oplossing is.

Normaal gesproken is een ingroeiende nagel vrij snel en eenvoudig verholpen. Dat kan eventueel tijdens een deelbehandeling waarbij alleen de klacht wordt aangepakt. Je kunt ook kiezen voor een basis pedicurebehandeling. Daarbij wordt de ingroeiende nagel behandeld en krijgen beide voeten een grondige verzorgingsbeurt.

Unibrace

Het kan zijn dat een zogeheten nagelbeugel nodig is om de nagel op de goede manier te laten groeien. Ik werk in de praktijk alleen maar met de Unibrace-techniek, omdat deze beugel helemaal op maat kan worden gemaakt voor het probleem wat op dat moment voor de ingroei zorgt. Om deze te plaatsen is een losse behandeling nodig. Het kan ook zijn dat de nagelbeugel of reparatie gelijktijdig tijdens de pedicurebehandeling wordt geplaatst. Dan geldt wel een ander tarief.