Ingroeiende nagel

Ingroeiende nagel

Een ingroeiende nagel is pijnlijk en gevoelig voor druk. Meestal is de huid nog heel, maar wel een beetje rood. Er is nog geen sprake van een ontsteking, maar moet er duidelijk wel wat aan gebeuren om de klachten te verhelpen. 

Behandeling

Het belangrijkste is voorkomen dat de nagel verder ingroeit en zorgen voor verlichting van de klachten. Afhankelijk van de situatie zijn er verschillende behandelvormen. Het slimst is om direct contact op te nemen met de praktijk en een afspraak inplannen. Dan kan ik goed beoordelen wat voor jou de beste oplossing is.

Normaal gesproken is een ingroeiende nagel vrij snel en eenvoudig verholpen. Dat kan eventueel tijdens een deelbehandeling waarbij alleen de klacht wordt aangepakt. Je kunt ook kiezen voor een basis pedicurebehandeling. Daarbij wordt de ingroeiende nagel behandeld en krijgen beide voeten een grondige verzorgingsbeurt.

Het kan zijn dat een zogeheten nagelbeugel of gelreparatie nodig is om de nagel op de goede manier te laten groeien. Om deze te plaatsen is een losse behandeling nodig. Het kan ook zijn dat de nagelbeugel of reparatie gelijktijdig tijdens de pedicurebehandeling wordt geplaatst. Dan geldt wel een ander tarief.